Vochtbestrijding

Oost-Vlaanderen & West-Vlaanderen

Bescherm uw woning tegen vochtproblemen

Zeer veel Vlaamse huizen hebben te kampen met vochtproblemen, die ernstige schade kunnen aanrichten. U herkent het probleem aan vochtplekken, afbladerende verf, loskomende plinten en schimmelvorming.

Er ontstaat ook vaak een muffe geur en de vochtige omgeving trekt ongedierte aan zoals pissebedden en huisstofmijt. Hierdoor kan ook uw gezondheid in het gedrang komen door de ontwikkeling van allergieën, astma en reuma.

Tot slot doet vocht de positieve effecten van isolatie teniet, waardoor uw energiefactuur de hoogte in zal schieten.

Vraag hier uw gratis diagnose aan!

Opstijgend vocht is vaak de boosdoener

Vochtproblemen worden meestal veroorzaakt door een te hoge luchtvochtigheid (op te lossen met een ventilatiesysteem) of opstijgend vocht (als uw pleisterwerk in contact komt met het grondwater).

Opstijgend vocht komt vaak voor bij huizen met een verkeerd aangebrachte of ontbrekende waterkering of een bouwtechnische fout, waardoor de muren het grondwater gaan opzuigen.

Het is dan ook belangrijk om opstijgend vocht zo snel mogelijk te behandelen, om verdere schade aan uw woning (en gezondheid) een halt toe te roepen.

De juiste diagnose is essentieel

Omdat vocht in de bodem nu eenmaal niet kan vermeden worden, moeten we uw constructie voorzien van een ondoordringbare barrière die het vocht tegenhoudt.

Vaak moeten er nog bijkomende werken worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw probleem op lange termijn opgelost blijft, dus is het belangrijk dat de diagnose gebeurt door een ervaren vochtspecialist.

Veel doe-het-zelvers proberen het probleem zelf aan te pakken, maar beschikken niet over de juiste bouwtechnische kennis of ervaring met de verschillende technieken die worden gebruikt bij vochtbestrijding.

2 mogelijke oplossingen

Muren injecteren

De behandeling bestaat uit het injecteren van de muren met een creme die een uitdampingsfase heeft en zo een nieuwe waterkering vormt.

Hiervoor gebruiken wij al jaren de hoogstaande, geurloze crème Humabloc Plus van Remmers.

Deze crème wordt vakkundig ingespoten en zet zich uit in het pleisterwerk om te voorkomen dat het opstijgend vocht de woning binnendringt.

Zoutwering en pleisterwerk herstellen

Soms zal het ook nodig zijn om uw bestaand pleisterwerk te vervangen, omdat het te beschadigd is door de zouten die doorheen de jaren in de steen zijn terechtgekomen.

Na het verwijderen van de oude bezetting wordt een ademende SNC-folie op de muur aangebracht tot de gewenste hoogte. Die wordt dan met elastomortel vastgelijmd, waarna er nog op dezelfde dag kan gepleisterd worden en u al na 3 maanden kan schilderen of behangen (met een garantie van 30 jaar op vocht, alle zouten en uw pleisterwerk).

SNC is uiterst geschikt om een herbezetting en de afwerking sneller te kunnen uitvoeren en kan gebruikt worden op zowel met roest als met nitraten belaste muren.

Op deze behandelingen geldt een garantie van 30 jaar!

Premies

Ook de overheid is zich bewust van het probleem van vocht in muren op de gezondheid voor de Vlaamse woningen en de mensen die erin wonen. Daarom kan u via de renovatiepremie of verbeteringspremie genieten van overheidssteun om vochtproblemen aan te pakken. Op www.wonenvlaanderen.be  vindt u alle info over de verschillende premies en de voorwaarden waaraan u moet voldoen.