Kelderdichting

Oost-Vlaanderen & West-Vlaanderen

Bescherm uw kelder tegen vochtinsijpeling

Een kelder onder uw huis kan erg praktisch zijn om van alles en nog wat te stockeren. Vochtproblemen kunnen evenwel roet in het eten komen gooien.

‘Water in de kelder’ en schimmelvorming kunnen verschillende oorzaken hebben, gaande van regeninslag tot complexere problemen zoals scheuren in de vloer of de muren en een slecht afvoersysteem.

Vraag hier uw gratis diagnose aan!

Hoe lossen we uw vochtprobleem op?

Laat de diagnose over aan een expert

Om een kelder volledig vocht- en schimmelvrij te krijgen en te kunnen gebruiken als extra kamer of opslagplaats voor voedingswaren, is het belangrijk om een expert in te schakelen. Wij analyseren eerst wat nu de precieze oorzaak is en pakken die dan ten gronde aan.

Om uw kelder vochtvrij te maken zijn er 2 mogelijke oplossingen: bekuipen of draineren.

Bekuiping

Bekuiping is de klassieke kelderdichting, waarbij de muren van uw kelder waterdicht worden gecementeerd. Daarna worden fixeerlagen, snelcement en hydraulische waterdichtingsmortels aangebracht. Meestal moeten we ook een versterkte hiel plaatsen aan de naad tussen uw muren en uw vloer. Als de vloer niet waterdicht is, dan moeten we ook een nieuwe vloerplaat gieten.

Drainagesystemen (20 jaar garantie)

Als bekuiping niet volstaat omdat de druk van het ondergrondse water te groot is, kan een kelderdrainage toch nog soelaas brengen. Hierbij wordt het water in de kelder naar een pomp geleid die aangesloten wordt op het afvoersysteem.

Vloerdrainage

Heeft de kelder last van grondwater die door de oude vloerplaat komt en/of via de muren? Dan is vloerdrainage de beste optie. Hier wordt in de bestaande vloer een pvc pompput geplaatst die afgedicht is met een deksel en in de betonplaat ingebetonneerd wordt zodat er geen water van onder de kelder kan weggozegen worden. Hierna worden er drainagebuizen op de vloerplaat aangebracht die naar de pompput leiden.

Rondom de kelder wordt tegen de muren een noppenfolie geplaatst waar het water dat uit de muur loopt kan achterlopen en zo ook via de drainagebuizen op de vloer in de put terecht kan komen. De drainagebuizen worden dan met een kiezelbed uitgenivelleerd. Dit kiezelbed dient ook als fundering voor uw nieuwe vloer die hierop opgebouwd wordt na het aanbrengen van een pvc vloermembraam dat tegen de noppenfolie van de muren wordt vastgelijmd. In de pompput wordt een professioneel pompsysteem met ingebouwd vlottersysteem geplaatst die op een afvoerbuis in de nabijheid van uw kelder wordt aangesloten zodat alles automatisch gebeurt. Voor de afwerking van de vloer kan u kiezen tussen een gevlinderde of handmatig uitgevlakte betonlaag.

Randdrainage

Komt het water enkel uit de muren en niet uit de vloer? Dan kunnen we een randdrainage aanbrengen. Dit is een gootsysteem dat op of in de vloerplat wordt aangebracht net onder de muur, met een bekuipingslaag wordt afgewerkt en ook via een drainagebis met kiezelbed naar een pompput leidt, waarna de pomp ook hier op een afvoer wordt aangesloten en automatisch het opgevangen water wegpompt.

Premies

Voor vochtbestrijding in uw kelder wordt u door de overheid beloond, zodat de kosten toch wat gedrukt worden.
Op www.wonenvlaanderen.be kan u terecht om te zien voor welke premies u in aanmerking komt.